MPM  >  Team  >  Crew  >  Mario de Celis García

< Föreg.          Nästa >


 
 

Mario de Celis García

Pianist

Lirar piano med enorm närvaro och total kontroll. Bjuder på klassisk musik med stor passion och musikalisk känsla!
< CrewBio

"Jag är intresserad av många olika genrer, men älskar klassisk musik. Framför allt den romantiska eran med kompositörer som Chopin, Liszt, Brahms och Rachmaninov. Andra genrer som jag gillar är jazz och blues, med den berömda kompositören George Gershwin."

Mario de Celis García föddes i Bilbao 2005. Han började spela piano vid 8 års ålder på Conservatory of San Vicente de la Barquera (Kantabrien) med lärare Rosa Goitia. Efter fyra år gick Mario vidare till konservatoriet i Santander, Jesus de Monasterio Conservatory, med lärare Eva Herrero. Ett år senare flyttade han till Torrelavegas professionella konservatorium där han studerade fem år hos läraren och klassiska pianisten Silvia Carrera Hondal. Under dessa fem år lärde sig Mario också mycket musikteori inom harmonilära, musikhistoria, analys, improvisation och kammarmusik med lärare som Jairo Maldonado Carrillo, Cristina Acarregui, violasolisten Belen Puerto och med den berömda spanska kompositören Esperanza Zubieta Trives. Numera studerar Mario vid Real Superior Music Conservatory of Madrid (RCSMM) med läraren och pianisten Gonzalo Vallejo Ortega.

Mario har deltagit i programmet Erasmus+ och besökt länder som Sverige och Frankrike, där han spelat i kammar- och symfoniorkestrar. Mario har dessutom lirat i många konserthus i Kantabrien. En av de mest kända är Concha Espinas Theatre där han spelade som solist i kammarmusik, med en orkester och som ackompanjatör av baletter såväl som solosångare.

Ursprung/nationalitet

Mario är född i Bilbao, Spanien år 2005.

Livebas

Mario är baserad i Spanien sedan födsel.

 
 

Grupp/band

  • MPM Selected Crew (2023-)

m.fl.


Diskografi (covers/remixar)

MCG: Mario de Celis García


Sociala nätverk


Snabblänkar


Musikplattformar

Lyssna in Mario på valfri musikplattform och lägg till hans musik i dina bästa låtlistor!

 
 

YouTube
Mario >
MPM >

YouTube Music
Mario >
MPM >