MPM  >  Studio  >  Aktuellt

<          1          >


Svängiga vibes och skön feeling - Gina Hannuksela

Gina Hannuksela är på G och vi ser förväntansfullt fram emot hennes musik! I nya singeln "Black Af1" levererar hon svängiga vibes och skön feeling med unik framtoning! Gina har full kontroll över narrativet med läcker sång och rytmisk rap, där rösten får stort spelrum tack vare hennes roll som både låtskrivare och producent - Wow!

Singeln är ett smakprov på Ginas debut EP som släpps redan i höst. Stay tuned och missa inte "Black Af1" med världsrelease 6 juni!

Releaser >

 
 
 
 

Pressmeddelande: "Har du någonsin blivit blind av kärlek? Inte? Ljug inte, det har du säkert. Det har i alla fall Gina Hannuksela och det är något som titeln på hennes senaste singel symboliserar. I "Black Af1" tar Gina graciöst upp problematiken och konflikten inom en själv när kroppen säger något men sinnet något annat."

 

Foto: Stella Knutagård, Gina Hannuksela.

2024-06-01 (2024-06-06) • MPM


Gina Hannuksela med singeln Let Me Explain

Gina Hannuksela levererar ett musikaliskt epos med skön rytmik och tänkvärd text. En låt med många överraskningar och guldkorn, som bjuder nya upptäckter i varje genomlyssning.

"Låten har ett melankoliskt piano, garagetrummor och catchiga rap melodier som förklarar för en ny kärlek om varför man har alla sina tillitsproblem. Gina sjunger direkt till en ny person man träffar om varför denne får sota för den gamla kärlekens spel och fel. Sårbart men samtidigt kaxigt."

Gina Hannuksela

 
 
 

Video: Gina Hannuksela. Foto: Florentine Urbach, Gina Hannuksela.

2023-09-09 • MPM


Sagan om 99 Röd Ballong

Till folket som flyr under jordens yta när larmet ljuder, men aldrig lämnar sina hem.

Ett projekt av MPM, baserat på 99 Luftballons av Nena.
Project Copyright © 2023 MPM MusicPowerMafia.

Djupgående artikel och mer material kommer snart! Stay tuned och missa inte att kolla in våra grymt begåvade projektmedlemmar och samarbetspartner som gav sagan liv ...

 
 
 

Video: MPM MusicPowerMafia. Foto (1-2): Färgjusterade stillbilder från musikvideon.

2023-07-10 • MPM


Gecko Overdrive - Sax Cover av WILHELM

Min saxversion av Gecko (Overdrive) spelades in och producerades under nedstängningen pandemiåret 2020. Musiken blev en fristad för mig när världen vändes upp och ner. Med den här pärlan kunde jag känna musiken flöda genom ådrorna! Låtens energi och good vibes fick mig att kämpa vidare och återfå kraft.

Alla ljudeffekter är inspelade på saxofon för att lyfta fram den känslomässiga nerven i låten.

Kram / WILHELM

 
 

Video: MPM MusicPowerMafia.

2022-11-10 (2023-07-03) • MPM


Señorita - Sax Cover av WILHELM

WILHELM levererar good vibes med ny saxtolkning! Ett grymt smakprov på sommarens härliga livegig.

"En soft och skön saxversion av hitlåten "Señorita" av Shawn Mendes & Camila Cabello. Passar bäst varma sommarkvällar med en gyllene solnedgång i havet."

WILHELM

 
 

Video: MPM MusicPowerMafia.

2022-03-25 (2022-12-28) • MPM


WILHELM - Play [Officiell Video]

Ett fartfyllt år väntar WILHELM, som inleder 2022 med sitt nya släpp "Play". Med hög energi och grymma dansare lovar videon väl inför kommande livespelningar. Sköna fraser och härlig feeling!

"Jag lånade mycket syntsound av hitlåten Stay och skapade en ny fräsch saxmelodi. Ser fram emot att lira den live!"

WILHELM

 
 

Video: MPM MusicPowerMafia.

2022-03-06 (2022-12-28) • MPM


Gina Hannuksela inleder 2022 starkt - The Weekend

Gina Hannuksela inleder 2022 starkt med singelsläppet "The Weekend" och ett nyfunnet rytmiskt sound som lovar gott inför kommande releaser. De medryckande melodierna bildar en skön helhet tillsammans med låtens välproducerade basgång och atmosfäriska sångpålägg. En till synes spretighet i ljudbilden får sin förklaring i Ginas insiktsfulla text om ensamhet.

 
 
 

"Jag skrev 'The Weekend' för ett tag sen men känner att den är lika relevant då som nu, ensamhet kommer man nog känna hela livet men ibland mer eller mindre. Helgerna har ofta känts ensamma för mig och ofta kunde jag se fram emot måndagen, för då skulle jag till jobb eller skola och bli omgiven av människor."

Gina Hannuksela

 

Video: Gina Hannuksela. Foto: Osphoto.

2022-02-15 • MPM


Martinas Mixtape - Nya låtar för soliga och regniga dagar

Svenska neosoul-bandet Martinas Mixtape har skapat en underbar mix av mystiskt fängslande harmonier och rytmer, kanske inspirerade av hemstaden Uppsalas förtrollande miljö.

Martinas Mixtape

Sång ... Martina Steffner (MPM Crew)
Piano ... Pontus Bornelind (MPM Crew)
Gitarr ... Edvin Widenfalk (MPM Crew)
Bas ... Joel Oscarsson Löwgren (MPM Crew)
Trummor ... Karl Ljungholm (MPM Crew)

The Sunny and the Rainy Ones Too

Likt våra årstider består den nya releasen "The Sunny and the Rainy Ones Too" av fyra spår med olika karaktär, som gemensamt förmedlar kärlek och beundran.

 

"The Sunny and the Rainy Ones Too är en mysig och lugn EP med äkta soulkänsla. Skriven och producerad i bandets hemmastudio sommaren 2021. Ljudbilden består av återhållsam rytmik och melodik, som tillsammans skapar en positiv och avslappnad vibe. Texterna handlar om relationer, glädje och att finnas där för de man älskar i vått och torrt." ~ Martinas Mixtape

Släppet bygger vidare på fjolårets "Roses on the Moon" (EP) men med en mer jordnära och mogen stil. Låtarnas arrangemang är å andra sidan mer vågade än någonsin tidigare!

Inspelningarna fångar alla musikaliska språng i detalj, vilket skapar en underbar ljudrymd för lyssnarna att utforska. Skickligt mixad och masterad av Karl Ljungholm och Edvin Widenfalk. Producerad av Martinas Mixtape.

 
 

Video: Martinas Mixtape. Foto (1-2): Martinas Mixtape.

2021-10-14 • MPM


Gina Hannuksela med en perfekt låt för lugna sommardagar

Senaste tillskottet i Gina Hannukselas stadigt växande musikkatalog är helt perfekt - eller "Perfect" - för lugna sommardagar på sandstranden. Insvept i tydlig rytmik och effektfyllda gitarrfraser framför Gina en skön melodi med melodisk känsla, som tillsammans med tänkvärd lyrik skapar ett djup med många bottnar.

"Jag blev inspirerad av en låt jag hörde och producerade upp en skiss. Sen gick jag till studion och bara sjöng om mina känslor som jag hade där och då. Så låten är väldigt personlig och genuin, också för att både min pappa och lillasyster har varit med i processen. En av gitarrerna i låten är pappa som spelar och outrot är min syrra som pratar."

Gina Hannuksela

Låten är skriven av Gina Hannuksela och producerad av Marcos Monserrat.

 
 
 

Video: Gina Hannuksela. Foto: Stefan Lindgren, Röd Varg.

2021-08-02 • MPM


Isak Friberg talar klarspråk i debutsingeln - Say It

Med nerv och känsla bjuder Isak Friberg på ett funkigt tydligt budskap. Debutsingeln "Say It" ger en första inblick i Isaks ärliga berättande med naken lyrik och harmonik i utveckling från musikalisk minimalism till grandios komplexitet. Låten ger mersmak och förhoppningsvis väntar fler musikprojekt tillsammans med Uppsala-producenten Philip Hjelmstedt.

 
 
 

"Äntligen släpper jag min första singel, "Say it"!

Låten handlar att det finns så mycket vi kan tolka helt fel. Jag har fallit i den gropen flera gånger och tolkat personer helt fel. Det jag strävar efter, och vill säga med den här singeln, är att vara mer direkt & rakt på sak - "så här är det" ... Oavsett vad det handlar om - för mig är det lättast om jag säger till mig själv "Say it, for what it is" - och inte låter någonting vara osagt. Jag vill ha klartext, så jag säger det rätt ut.

Fun fact: Jag skrev pianosolot först, sedan skrev jag resten av låten ... Och jag skrev texten innan jag hade någon aning om hur melodin skulle gå. Helt upp och ner & bak och fram - men det är väl lite så min hjärna fungerar ..."

 
Video: Isak Friberg. Foto: Isak Friberg.

2021-06-30 (2021-07-19) • MPM


En låt för hela veckan - Monday to Sunday

Gina Hannuksela bjuder på en fantastisk sonisk upplevelse med låten "Monday to Sunday" där välproducerade klanger möter ohämmad känsla. Ginas tredje singel för i år är ytterligare ett resultat av blomstrande samarbete med Uppsalabaserade producenten Marquitos II som i veckan är aktuell med låten "Släpp ut ditt hår".

"Texten beskriver många känslor där mycket kärlek och intimitet förekommer. Du minns fortfarande hur deras hud känns mot din och hur du kände när du var i personens omgivning. Du vet att den här personen inte är det bästa för dig, men det är svårt att skilja känslorna mot förnuftet. Så fastän du inte borde, saknar du personen som fan och det gör dig galen som fan att du ens saknar personen."

 
 
 
Video: Gina Hannuksela. Foto: Stefan Lindgren, Röd Varg.

2021-06-08 • MPM


Saxofonens magiska känsla

Saxofonen kan magiskt berikande översätta låttexter och känslor till ett globalt språk, som alla kan känna och förstå.

Den ordlösa översättningen av den mänskliga rösten och saxofonistens sanna själ!

Beauty of Sax Feeling är ett galet smakprov på kommande saxofon- och dansprojekt av WILHELM.

 
 
Video: MPM MusicPowerMafia.

2021-05-08 • MPM


Gina Hannuksela - Lose Myself feat. Julia Mraz

Spänn fast säkerhetsbältet och förbered er på en atmosfärisk resa i tid och rum. Tillsammans med utomjordiska ljudeffekter utforskar Gina Hannuksela och Julia Mraz självkänslans komplexitet i en rytmisk lugn och trygg miljö. I vacker kontrast mellan rymdens mysterier och jordens vardaglighet öppnas nya dimensioner som kanske ger mer klarhet om människan och dess självupplevelse.

""Lose Myself" handlar om självförtroende men också om självtvivel. Ofta har man folk runtom sig hela tiden, i riktiga livet eller på sociala medier, och alla har åsikter. Alla tankar folk har om en kan vara bra eller dåliga, men oavsett så är det svårt att inte påverkas av alla dessa åsikter.

Jag och Marcos satt inne på ett kontor en kväll och helt random öppnade Marcos ett nytt projekt i Logic. Efter en stund hade han fått fram några coola ackord och redan där började jag nynna på melodier. Sen la han till en gående rytmisk trumma och massa rymdljud som lät som nånting taget från Star Wars."

Gina Hannuksela

 
 

Låten är skriven av Gina Hannuksela och Julia Mraz och producerad av Marcos Monserrat.

 
Video: Gina Hannuksela, MPM MusicPowerMafia.

2021-04-30 • MPM


Spännande år med WILHELM

Under 2021 kommer Wille ge ut ny musik och med förhoppning om att pandemin äntligen släpper greppet kan det komma många härliga överraskningar.

"Efter påtryckningar från vänner och min musikaliska mentor har jag i år valt att börja plocka lite bland allt egenskrivet material jag samlat på mig under de senaste åren. Kommer dessutom släppa flera sax-tolkningar av sköna befintliga låtar. Men hoppas framför allt att pandemin verkligen lättar till sommaren, så lidandet stoppas och vi fritt får komma tillsammans igen - live!"
WILHELM

Wille har redan lanserat flera cover-låtar i år med fantastiskt positiv respons. Bland annat tolkningar av pop, soul, R&B och house hitsen Monster (Shawn Mendes & Justin Bieber), POV (Ariana Grande), Anyone (Justin Bieber) och The Business (Tiësto).

Vi ser längtansfullt fram emot vad den närmaste framtiden har att erbjuda - inte minst när det gläntas på dörren till egenskriven text och musik. Det ryktas om riktigt häftiga produktioner som pushar gränser!

 
 
 
 
 
 
Video (1-4): MPM MusicPowerMafia. Foto: MPM MusicPowerMafia.

2021-04-23 • MPM


Gina Hannuksela is Calling - Ny singel med jazzig R&B-känsla

Med soulkänsla och hiphoprytmik navigerar Gina Hannuksela självsäkert ett hav av R&B-vibbar. Som ledstjärna finns en spännande och återkommande jazzfras framförd i vacker kontrast mellan dov elgitarr och spetsig sordin-trumpet. Tillsammans med intressanta ackord bildar den melodiskt drivna låten en helhet som naturligt bär upp Ginas sång och skapar en explosion av uttryck.

Underbart - Nu väntar vi spänt på nästa äventyr à la Gina Hannuksela!

 
 
 
Video: Gina Hannuksela. Foto: Osphoto, Gina Hannuksela.

2021-04-05 • MPM


Ordinary People (John Legend) - Cover by Isak Friberg

Isak Friberg sätter sig vid flygeln och bjuder på en känslosam tolkning av John Legends "Ordinary People". Framfört med äkta och intensiv nerv som förstärker lyriken och skapar ett kraftfullt emotionellt intryck, som lockar till att följa berättelsen.

"Alla hjärtans dag! Tror det här är mitt sätt att säga: Tack för låten, John Legend.

Det är helt enkelt en underbar sång av en underbar person. Låten handlar om hans syn på relationer och att det inte finns något "och de levde lyckliga i alla sina dagar". Den här balladen har också hjälpt mig att gå igenom många upp- och nedgångar med budskapet "Vi är bara vanliga människor" oavsett vad. Så ... varför bry sig? :) Jag tog mig långt ur min bekvämlighetszon i det här framförandet. Sjungandes, i en professionell produktion, vid en flygel - jösses!

 
 

Tack Leonard Opgenoorth för ditt arbete bakom kameran.

Tack MusicPowerMafia (MPM), för det projektsamarbete som möjliggjort denna musikvideoproduktion."

Isak Friberg, Alla hjärtans dag 2021

 
Video: MPM MusicPowerMafia.

2021-03-05 • MPM


MPM  >  Studio  >  Aktuellt

<          1          >