< Föregående

1     2     3


Gina Hannuksela is Calling - Ny singel med jazzig R&B-känsla

Med soulkänsla och hiphoprytmik navigerar Gina Hannuksela självsäkert ett hav av R&B-vibbar. Som ledstjärna finns en spännande och återkommande jazzfras framförd i vacker kontrast mellan dov elgitarr och spetsig sordin-trumpet. Tillsammans med intressanta ackord bildar den melodiskt drivna låten en helhet som naturligt bär upp Ginas sång och skapar en explosion av uttryck.

Underbart - Nu väntar vi spänt på nästa äventyr à la Gina Hannuksela!

 
 
 
Video: Gina Hannuksela. Foto: Osphoto, Gina Hannuksela.

2021-04-05 • MPM


Imagine 2021

Upplands regionsfinal i den stora musiktävlingen Imagine Sweden 2021 går av stapeln ... Läs mer


Ordinary People (John Legend) - Cover by Isak Friberg

Isak Friberg sätter sig vid flygeln och bjuder på en känslosam tolkning av John Legends "Ordinary People". Framfört med äkta och intensiv nerv som förstärker lyriken och skapar ett kraftfullt emotionellt intryck, som lockar till att följa berättelsen.

"Alla hjärtans dag! Tror det här är mitt sätt att säga: Tack för låten, John Legend.

Det är helt enkelt en underbar sång av en underbar person. Låten handlar om hans syn på relationer och att det inte finns något "och de levde lyckliga i alla sina dagar". Den här balladen har också hjälpt mig att gå igenom många upp- och nedgångar med budskapet "Vi är bara vanliga människor" oavsett vad. Så ... varför bry sig? :) Jag tog mig långt ur min bekvämlighetszon i det här framförandet. Sjungandes, i en professionell produktion, vid en flygel - jösses!

 
 

Tack Leonard Opgenoorth för ditt arbete bakom kameran.

Tack MusicPowerMafia (MPM), för det projektsamarbete som möjliggjort denna musikvideoproduktion."

Isak Friberg, Alla hjärtans dag 2021

 

2021-03-05 • MPM


Keisha på Uppsala Grand

Sjunk ner i mysfåtöljen och njut av Keishas sköna sångframträdande i en uppsluppen och härlig ... Läs mer


Martinas Mixtape feat. WILHELM på S:ta Clara i Gamla Stan Stockholm

Från ett underjordiskt källarvalv i Gamla Stan Stockholm ekar sköna souljazz melodier. Den naturliga ... Läs mer


Courage & Solidarity Matter

Je t'aime (Lara Fabian) - Sax Cover by WILHELM

Allt mod utvecklas genom att möta sin rädsla. Genom att tillsammans möta rädslan i solidaritetens tecken kan vi skapa en kraftfull glöd av känsla och handling för en bättre värld. En värld där allt levande andas fritt.

"Courage and Solidarity Matter" är det viktiga budskapet i min version av "Je t'aime". Mod och solidaritet är helt avgörande i kampen för jämlikhet och möjligheten att andas fritt.

Musik är en fantastisk väg att globalt förmedla känslor och tankar i viktiga frågor. Hoppas du tycker att min musikvideo uppnår det!"

Wilhelm Fredlund

 
 
 

2020-07-01 • MPM


Skrapan Student 2020 - En oförglömlig examensdag

Skrapans Musikklasser bjuder på många härliga toner när rektor Stefan Nyhem och hans crew avtackar examensklasserna 2020, i en redan prisad och historisk videoproduktion. Bland musikeleverna som lirar är många medlemmar i MPM Crew. Lyssna in saxofon- och gitarrsolot i filmens klimax. Riktigt grymt!

Hela videon visas nedan. Klicka på bilden för att visa videon från filmens klimax (42:04).

 
 
 

"Jag talar förmodligen för de flesta musikelever vid Lundellska skolan när jag påstår att Skrapans musikutbildning är en av landets absolut vassaste gymnasiala kurser, för såväl vokalister som instrumentalister. Även om fokus inte ligger på sceniskt framförande, står skolan till förfogande med fantastiska lärare som ger sitt fulla stöd för kreativa idéer i både musikaliskt och artistiskt skapande. För de som har en musikinriktad framtidsvision är Skrapans musikklasser en perfekt miljö att utvecklas i och ta de första stegen mot drömmarnas mål.

Rektor Stefan - se nu till att alla får fri tillgång till replokaler, från tidig morgon till sen kväll. Det är där ansvaret, sammanhållningen och de gemensamma mästerverken kommer till. Ös sen bara på med fler samarbeten och clinics med etablerade artister och branschaktörer, så kommer vi i framtiden få höra talas om många framgångsrika Skrapanister på de stora världsscenerna."

Tack för tre givande & superhäftiga år
Wilhelm Fredlund

MPM ser fram emot framtida spännande musikprojekt i samarbete med Lundellska skolan (Skrapan) och dess elever.

Foto/Video: Lundellska skolan i Uppsala.

2020-06-20 (2020-07-10) • MPM


Japan-turné med Uppsala University Jazz Orchestra

Vid den årliga julkonserten “Swinging Christmas” meddelade Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) att ... Läs mer


Är Noodles for My Poodles nya singel en riktig groda?

Det musikaliskt unika och själsligt insiktsfulla bandet från de trolska skogarna runt Knivsta har återigen gett oss svaret på en sån där fråga, som vi inte ens skulle drömma om att ställa. Lyssna på deras omtumlande instrumentala berättelse som ger ett knivskarp och rakt svar på frågan "What Are Frogs"?

 
 
 

Upplev när de gästande stjärnsolisterna Sofia Johansson, Thomas Mathiassen och Wilhelm Fredlund rör om i grytan, med en äkta lidelse och ett patos som bara är stora mästares signum. Missa inte det nya släppet ... årets kultlåt?

Glöm inte att lägga till singeln "What Are Frogs" och hela albumet "We're Back in Greasytown" i din favorit-spellista på Spotify!

Foto: Nellie Lydh, Noodles for My Poodles.

2020-04-18 • MPM


Imagine 2020

Missa inte årets regionfinal i Imagine Sweden 2020 Uppland. Finalen avgörs på stora scenen i ... Läs mer


Vinter & vårkonserter 2020

MPM Crew är redan bokade för många spännande gig i olika bandkonstellationer under 2020. Spelningar på allt från stora ... Läs mer


Äkta musikalisk tillfredsställelse har fått ett ansikte

"Äkta musikalisk tillfredsställelse har fått ett ansikte” när Pontus Bornelind njuter av övriga bandets framförande ... Läs mer


Jazz Hits med Uppsala University Jazz Orchestra

Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) bjöd på konserten "Jazz Hits", en storslagen show i samband med ... Läs mer


prev next

< Föregående

1     2     3