MPM Selected Jazz Crew

MPM Selected Jazz Crew är ett nytt band sammansatt och regisserat av MPM. Alla unga bandmedlemmar är extremt begåvade och tillhör antagligen framtidens musikelit. De lirar alla genrer men har en speciell plats i sina hjärtan för jazz. De är unga och under utveckling, men lovar att ge precis allt de kan på scen.


Triple V

Triple V är en ny supertrio från Uppsala som tänker bjuda på ett riktigt grymt sound under 2016. Bandet består av Elin Vilén (vokalist/pianist), William Widén (trummis) och Wilhelm Fredlund (saxofonist). De tre är av årgång 2001 och studerar vid en av Sveriges bästa skolor, Uppsala Musikklasser.

Wilhelm tror att uppstarten blir gränsöverskridande vad det gäller musikgenrer. "Det gäller att hitta ett sound som känns äkta för oss alla tre. Om det lyckas kan vi bli hur bra som helst …”

 

Elin Vilén

Vokalist / Pianist

En vacker kraftfull sångröst med varm karaktär, som inte lämnar någon oberörd.

"Jag inspireras mycket av Tove Lo, Miriam Bryant och Rihanna. Älskar Eminem."

 

William Widén

Trummis

Bjuder ofta på häftiga "fills", som snyggt binder ihop melodiernas rytm och känsla.

"Okej, jag gillar "show off" och att visa mina talanger, därför undviker jag gärna att hålla tillbaka när jag sitter och spelar. EDM i sin helhet låter bra i mina öron, men lite Metallica är inte fel heller."

 

Wilhelm Fredlund

Saxofonist

Älskar att med intensiv närvaro och musikalisk känsla beröra sin publik. Ger allt när det gäller!

"Jag gillar många olika genrer. Det kan vara Jazz, Blues eller EDM, Rap & Hip-hop. Men en av favoriterna är ändå "The Boss" Bruce Springsteen med Rock n' Roll."


Auktion/Loppmarknad

MPM kommer i samband med något event 2016 att hjälpa till med försäljningen av prydnadsföremål som kommer från Willes bortgångna farmor Gunnel Fredlund. Hela behållningen går direkt till välgörenhet.

Mer information kommer så småningom.