MPM  >  Gig & event  >  Aktuellt

<          1     2     3     4     5          >


Gig på Uppsala Grand med MPM Selected Jazz Crew

MPM Selected Jazz Crew intog Grands stora scen kvällen den 28 maj, med några riktigt grymma covers.

Kronan på verket var en tolkning av Freddie Mercurys mytomspunna sång Bohemian Rhapsody, som en gång i tiden framfördes av det legendariska rockbandet Queen. Låten är extremt komplex då den innehåller flera musikstilar och en dramatisk handling som börjar "Mama, just killed a man, Put a gun against his head, Pulled my trigger, now he's dead. Mama, life had just begun, But now I've gone and thrown it all away."

 
 

MPM spelade låten med en sån intensitet, inlevelse och musikalisk känsla att berättelsen än en gång blev verklig. Någon i publiken sa efteråt att man kunde se Freddie sitta på scenkanten och bara njuta av liveframträdandet. Återigen förvånande att ett gäng tonåringar i egen regi kan få till en sån äkta musikalisk närvaro!

Piano ... Isak Friberg
Gitarr ... Mattias Loshak Snöbohm
Bas ... Julius Holmberg
Trummor ... Victor Liljeqvist
Saxofon ... Wilhelm Fredlund

(Framträdandet av MPM Selected Jazz Crew ingick i en tillställning arrangerad av Skrapans Musikklasser.)

 

2018-06-05 • MPM


Uppsala Youth Jazz & Blues Fest 2018

Årets "Uppsala Youth Jazz & Blues Fest" på Uppsala Konsert & Kongress i måndags var en härlig fest för alla begåvade unga artister "Sveriges musikframtid" och naturligtvis även för den självklara publiken som verkade stå scenens idoler nära. Men det vore bra om festivalens fantastiska resurser nådde ut till fler än den innersta kretsen, vilket förmodligen skulle vara positivt för alla inblandade. Hoppas huvudarrangören Uppsala Kulturskola (Uppsala Kommun) till nästa år tittar på vad som krävs för att fylla alla tomma stolar, så att det blir hela folkets festival.

På eventaffischen basunerades "Lyssna på Sveriges musikframtid" och visst hördes det en och annan topprestation, men det som imponerande mest var ändå den fantastiska bredden på välspelande blivande musiker som förhoppningsvis ger oss många fina musikaliska upplevelser i framtiden.

 
 

En av Sveriges mest hyllade trumpetsolister Peter Asplund var den skönspelande åldermannen i festivalens ungdomliga skara.

MusicPowerMafia representerades bland annat av MPM Selected Jazz Crew som körde ett efterlängtat urval av sina coverlåtar från vårens lovprisade show "Saturday Jazz Live" och bandets gitarrist Mattias fick dessutom briljera med ett grymt bra solistframträdande tillsammans med festivalens husband Trio X. Mattias, Victor och Wilhelm uppträdde även med kulturskolans fusiongrupp där bland andra pianisten Kevork ingår. Wilhelm avslutade med skönspel i UKS Storband, där bland andra trumpetaren Olle och basisten Theodore glänste som vanligt.

 
 
 

2018-06-01 (2018-07-24) • MPM


Succé på "Saturday Jazz Live" med MPM Selected Jazz Crew

Lördagens "Saturday Jazz Live" i ett närmast fullsatt Musicum, med premiärspelande MPM Selected Jazz Crew, blev en succé levererad av mycket unga men redan fullfjädrade musikartister. Den bejublade konserten gav en härlig energiinjektion som bådar gott för jazzens framtida popularitet bland både unga och gamla.

På repertoaren fanns allt från "What A Wonderful World", "Angel Eyes" och "Billie's Bounce" till "Bohemian Rhapsody", "Still Got The Blues" och "Purple Rain". Bland extremt känsloladdade och trollbindande framföranden smög det sig även in ett och annat lekfullt improviserat nummer. Vilken show av ett gäng gymnasieelever!

 
 
 
 

Efter ett extranummer i form av Monica Zetterlunds "Sakta vi gå genom stan" möttes MPM Selected Jazz Crew av stort jubel, från en publik som fått avnjuta många gamla godingar i en fängslande ungdomlig tappning.

Den framgångsrika spelningen ledde till en rad nya gig som kommer genomföras under maj månad.

 

2018-04-27 (2018-05-01) • MPM


"Over The Rainbow" med Mellersta Upplands Kammarorkester

Mellersta Upplands kammarorkester under ledning av Andreas Zhibaj med Wilhelm Fredlund som saxofonsolist bjöd under torsdagskvällen på en härlig mix av klanger och tongångar, från jazz till klassiskt. På programmet stod Summertime, Ave Maria, An der schönen blauen Donau, Simple Symphony, Harry Rings and Lord of the Potter och naturligtvis Over the Rainbow.

Lyssna och njut av Ave Maria inspirerad av Bach-Gounod i ett orkesterarrangemang av Andreas Zhibaj.

 
 

2018-04-12 • MPM


"Saturday Jazz Live" med MPM Selected Jazz Crew

 
 

Saturday Jazz Live

Den 21 april kommer MPM Selected Jazz Crew uppträda för första gången någonsin. Premiärkonserten är en av de högt ansedda "Saturday Jazz Live"-showerna. Kom och se dem på Musicum klockan 14:00. Dörrarnas öppnas 13:30. Begränsat antal platser. Entré 100 SEK.

Saturday Jazz Live arrangeras av Musicum och Uppsala Universitet. Varmt välkomna!

MPM Selected Jazz Crew

MPM Selected Jazz Crew är ett nytt band från MPM. De unga bandmedlemmarna är mycket begåvade och tillhör antagligen framtidens musikelit. De lirar alla genrer men har en speciell plats i sina hjärtan för jazz. De är unga och under utveckling, men ger alltid precis allt de har på scen.

Repertoaren innehåller allt från Charlie Parkers och Monica Zetterlunds jazzmelodier till Gary Moores och Prince fantastiska och enormt känslosamma låtar från 80-talet.

Bandledare för MPM Selected Jazz Crew är Uppsala University Jazz Orchestra- och MPM Crew-medlemmen Wilhelm Fredlund.

Övriga bandmedlemmar i MPM Selected Jazz Crew är Isak Friberg, Mattias Loshak Snöbohm, Axel Rosén, Victor Liljeqvist och Malin Lundberg Dovstedt.

 

2018-04-10 • MPM


Vårkonserter 2018

MPM Crew har fullt upp med grymt sköna gig på företagsevent och privata fester, men här presenteras några toppevenemang under våren som är öppna för alla. Varmt välkomna!

 

Blue House Youth Jazz Festival i Konserthuset Sthlm
UKS Storband, UKS Jazz Fusion m.fl.
2018-03-18, klockan 10:00-17:00
Läs mer (extern site)

 

Konsert i Sävja Kulturcentrum
Mellersta Upplands Kammarorkester med gästsolist Wilhelm Fredlund
2018-04-12, klockan 19:00
Läs mer (extern facebook)
Läs mer (extern site)

 

"Saturday Jazz Live" i Musicum Uppsala Universitet
MPM Selected Jazz Crew
2018-04-21, klockan 14:00
Läs mer (extern facebook)
Läs mer (extern site)

 

Jubileumskonsert "Swing in Springtime" i Missionskyrkan
Uppsala University Jazz Orchestra möter Swedish Swing Society 25 år
2018-04-26, klockan 19:00
Läs mer (extern facebook)
Läs mer (extern site)

 

"Saturday Jazz Live" i Musicum Uppsala Universitet
Uppsala University Jazz Orchestra
2018-05-12, klockan 15:00
Läs mer (extern facebook)
Läs mer (extern site)

 

Konsert på Grand Café
Uppsala Kulturskolas Storband
2018-05-23, klockan 19:00
Läs mer (extern site)

 

Uppsala Youth Jazz & Blues Fest i UKK
MPM Selected Jazz Crew, UKS Storband, UKS Jazz Fusion m.fl.
2018-05-28, klockan 14:30-23:00
Läs mer (extern site)

 

"Öppen scen" på Uppsala Grand
Skrapans Musikklasser
2018-05-28, klockan 19:00
Läs mer (extern site)

 

Vårkonsert på Uppsala Grand
Skrapans Musikklasser
2018-05-29, klockan 19:00
Läs mer (extern site)

 

2018-03-01 • MPM


Succé i lördags på IFU Arena

Ett grymt gig på IFU Arena i över fyra timmar, med tre pauser då publiken bjöds på innebandy i världsklass när Storvreta IBK vann seriefinalen mot IBF Falun.

“What A Wonderful World” är skriven av Bob Thiele samt George David Weiss och spelades in av Louis Armstrong år 1967. Den här covern är framförd av den fantastiska gitarristen Leo Hartman och vår eminente saxofonist Wilhelm Fredlund.

Gaget och insamlade bidrag skänktes till den lokala fonden Akademiska sjukhusets barnfond.

 
 

2018-01-30 • MPM


Gig på IFU Arena

På lördag den 27 januari från klockan 14:30 kommer Wilhelm Fredlund och Leo Hartman från MPM Crew att uppträda på IFU Arena vid en SM-match i innebandy mellan säsongsledaren IBF Falun och den stora utmanaren Storvreta IBK. Gitarr och saxofon-duon ser fram emot att underhålla med alla möjliga låtar från "We Are The Champions" till "Var nöjd med allt som livet ger". Gaget och insamlade bidrag kommer att skänkas till den lokala fonden Akademiska sjukhusets barnfond.

 
 

2018-01-23 • MPM


"Swinging Christmas" med Uppsala University Jazz Orchestra

UUJOs traditionella julkonsert blev en underhållande och grymt njutbar musikupplevelse för alla som trotsade vintermörkret. Inför en fullsatt Missionskyrka ledde tomtefar Ulf Johansson Werre sin orkester med vokalister genom jazziga julsånger från två kontinenter. MPM representerades av Wilhelm Fredlund på tenorsaxofon, samt MPMs mentor Oskar Forsberg som rev av ett oväntat men helt suveränt barrytonsolo. Wilhelm är ju egentligen för ung för att få vara orkestermedlem, men enligt egen utsago alldeles för bra för att få stanna hemma.

Årets gästartist var en av Sveriges genom tiderna bästa jazzgitarrister, Andreas Pettersson, som lirade så hela kyrkan gungade.

 

UNT var där och lyssnade. Läs gärna deras recension "Det svänger om julen".

 

2017-12-17 • MPM


Skrapan-gig på Grand Café

"Öppen scen" på Uppsala Grand Café med Skrapans musikklasser blev en stor succé inför fullsatt hus!

Den mäktiga finallåten Flamingo, denna gång framförd utan orkester men med en saxofon och en gitarr som helt ensamma gör melodin magiskt kraftfull. Det gläder oss såklart att både saxofonisten Wilhelm Fredlund och gitarristen Mattias Loshak Snöbohm är medlemmar i MPM Crew!

 
 

2017-11-26 • MPM


MPM  >  Gig & event  >  Aktuellt

<          1     2     3     4     5          >